Balgevoel

Balgevoel

Op woensdag 4 Januari hebben we 100 kinderen een fantastische dag bezorgt met het door ons georganiseerde evenement “Balgevoel”. Omdat het zo’n groot succes was wil ik daar graag via deze weg iedereen extra bedanken voor jullie bijdrage.

Voorbereiding

Op 24 September na de zomervakantie zijn we met een kleine groep gestart met het brainstormen over een nieuw evenement dat we wilden organiseren ten behoeven van ledenwerving. Daar zijn de eerste ideeën ontstaan en hebben we een duidelijke doelstelling bepaald:

  • Focus is op jonge jeugd 3-10 jaar
  • 50 deelnemers buiten eigen jeugd laten deelnemen aan evenement
  • Naamsbekendheid creëren
  • Nieuwe kangoeroe team + aanvullen F, E en D team

Dit concept hebben we in de afgelopen maanden verder uitgewerkt en acties uitgezet om een goede marketing campagne op te zetten met goede naam, flyers, social media en lokale media. Dit om zoveel mogelijk kinderen naar dit evenement te krijgen.

Daarnaast is er een draaiboek opgesteld voor de invulling van de dag zelf. Hoe kunnen we de kinderen ontvangen en indelen in groepen, welke spelletjes gaan we doen, hebben we de juiste spullen, wie en wat hebben we nodig, etc, etc.

Ook hebben we gesproken over welke stappen we nemen ná 4 Januari. Hoe gaan we zorgen dat de deelnemers terug komen. Wie gaat een nieuw kangoeroe team trainen, etc, etc.

Kortom, we hebben aan alles gedacht en waren klaar voor de dag.

4 Januari – Balgevoel

Op 4 Januari zijn we om 11:00 begonnen met het verhuizen van de spullen van de Staakberg naar Tuinwijk. Om 12:00 uur kwamen de meeste vrijwilligers binnen om mee op te bouwen en de dag door te nemen. En wat waren we met veel (ongeveer 40 mensen), en wat was iedereen enthousiast en betrokken die dag.

Zoals jullie via de socials hebben gezien hebben we 100 kinderen een super mooie dag bezorgd. We hebben diezelfde dag al nieuwe aanmeldingen ontvangen voor de vervolgactiviteiten via www.scheldevogels.nl/meedoen. Ook hebben we een mail ontvangen van enthousiaste ouders die ons wilde bedanken. Onze wethouder Letty Demmers was enthousiast en BN de Stem heeft een mooi stuk geplaatst.

Kortom we hebben een waanzinnig mooi resultaat behaald en ik ben trots op de organisatie en op alle vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan deze mooie dag. We zijn nog niet klaar, zo gaan we de deelnemers actief benaderen en kijken of we leden aan ons kunnen binden. Daar heb ik alle vertrouwen in gezien het enthousiasme van iedereen die betrokken was.

Nogmaals iedereen bedankt voor deze mooie dag, zowel de organisatie als de vrijwilligers op de dag! Op naar de volgende!

Stefan Overman

Voorzitter

Waar vind je ons clubhuis?

Wie zijn wij?

Korfbalvereniging Scheldevogels werd op 19 september 1977 opgericht in Bergen op Zoom. 

Met diverse jeugd- en seniorenteams komt de vereniging uit in de KNKV korfbalcompetitie in West-Brabant.


Clubhuis (veld)

Staakberg 4A

4613 BL Bergen op Zoom

0164-250389