KV Scheldevogels

Jantje Beton

Vanaf maandag 4 maart tot en met zaterdag 9 maart zal de jaarlijkse Jantje Beton collecte weer worden gehouden in de gemeente Bergen op Zoom. Onder leiding van het Bergse collecteteam zullen diverse verenigingen uit de gemeente zich weer inzetten om extra geld op te halen voor jeugdactiviteiten en -faciliteiten.

Dit jaar zijn dat de scoutinggroepen, Delmo, Markiezaatsgroep, Menno van Coehoorn, Petrus & Paulus en Korfbalvereniging Scheldevogels die zich sterk zullen maken voor de collecte.  

In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft H.K.H. Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. 

Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het herkenbare beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!