KV Scheldevogels

Arbitrale zaken

Hier vind je informatie over Scheidsrechters, -opleidingen en meer. Minimaal 1x per maand wordt deze pagina voorzien van een update.

Laatste update: 22 maart 2024

Contact Tom Bernaards

Scheidrechterslevering:

We fluiten en beoordelen samen een flink aantal wedstrijden, zowel intern (breedtesport) als extern (wedstrijdsport). Hieronder staat een overzicht met de verdeling. De cijfers links zijn het verplichte aantal te fluiten wedstrijden. De cijfers rechts tonen het daadwerkelijke aantal gefloten wedstrijden. 

Verplichting wedstrijden
Resultaat
1e helft veld
0
Extern
2
Bonus KNKV € 48,40
15
Senioren en A-jeugd
15
9
B-, C-, D-jeugd
9
3
E en F-jeugd
3
Zaal
0
Extern
10
Bonus KNKV € 290,40
30
senioren en A-jeugd
30
19
B-, C-, D-jeugd
19
6
E en F-jeugd
6
2e helft veld
0
Extern
0
15
senioren en A-jeugd
0
9
B-, C-, D-jeugd
0
6
E en F-jeugd
0

Bijgewerkt tot 29 februari 2024

Algemeen

Arbitrale opleidingen

Om wedstrijden te fluiten kan je een opleiding volgen bij het KNKV. Op de vereniging kan je de opleiding Jeugdscheidsrechter volgen. Je wordt minimaal 3 wedstrijden begeleid; leg je dat traject voldoende af, dan krijg je een certificaat en wordt dit bijgeschreven in Sportlink.

Voor KNKV Scheidsrechter wordt geëist dat je minimaal 3 wedstrijden met begeleiding in de laagste afdelingen van de wedstrijdsport fluit. De laagste afdelingen zijn reserve 4e-klasse en A2-klasse. Bij een positief advies van je begeleider kan je het examen aanvragen, dat bestaat uit 2 wedstrijden (1x res. 4e-klasse en 1x A2-klasse). Bij 2x een voldoende krijg je het certificaat KNKV Scheidsrechter en mag je externe wedstrijden fluiten. Doe je dat op naam aangemeld bij het KNKV, dan ga je standaard 4e-, res. 3e- en A1-klasse fluiten. De begeleiding van scheidsrechters is door de vereniging geregeld.

Voor beide opleidingen is het Spelregelbewijs vereist. Ook een Verklaring Omtrent Gedrag wordt verlangd door Scheldevogels en/of het KNKV.

Als je echt de diepte in wilt op het arbitrale vlak kan je, nadat je enige ervaring hebt in het leiden van wedstrijden in de wedstrijdsport, de opleiding doen tot Beoordelaar/Begeleider. Dit is een één op één traject met een ervaren Beoordelaar/Begeleider.

Kosten voor opleidingen worden betaald door de vereniging.

Feitjes en nieuwtjes

Riaan Doorduin heeft de de opleiding KNKV Scheidsrechter behaald.

Yvonne en René van den Heuvel zijn niet alleen intern de vaste begeleiders van Scheldevogels, maar zij acteren ook extern bij wedstrijden in de Wedstrijdsport. Zij fluiten, beoordelen, begeleiden en scouten een aantal wedstrijden in een seizoen namens het KNKV.

Tom Bernaards en Eelco Struijs pakken intern nog eens een begeleiding op als Yvonne en René niet beschikbaar zijn. Loes is onze vaste back-up als het echt niet past voor de eerder genoemde functies.

LET OP: in tegenstelling tot een eerder gepubliceerde tekst mag er vanaf de C-jeugd niet gewisseld worden van geslacht in één wedstrijd. Coaches weten dit sinds kort ook, maar het is van belang dat wij als scheidsrechters de juiste regels hanteren.

Agenda

april 2024

mei 2024

september 2024

september 2024

Bijeenkomst Spelregelbewijs -Korfbalmasterz-.

Slotavond Scheidsrechters, begeleiders en beoordelaars.

Startavond Scheidsrechters.

Spelregelavond trainers/coaches, scheidsrechter en overige leden.

Exacte data en tijdstippen zullen later worden gecommuniceerd.